X
סל הקניות שלי (0)
עגלת הקניות שלכם ריקה כרגע.
X סל הקניות שלי (0)
X
סל הקניות שלי (0)
עגלת הקניות שלכם ריקה כרגע.
חדשות ועדכוניםחדשות ועדכונים

עכשיו במחיר מיוחד! 

 אבקת חלבון פאוורטק כשרה 700 גרם 
 רק ב- 79 ש"ח !!! 
  > לחץ לרכישה <  

 

 חטיפי החלבון 
 הטעימים ביותר 
 מבית אופטימום 
 כבר כאן! 

 חטיפי זון!
רק ב- 10.5 ש"ח ליחידה
בקניית 12 יחידות ומעלה!

 אבקת קוויאר קולגן 
 חזרה למלאי!!! 

רק ב-299 ש"ח ליחידה!
 חדש! חטיפי חלבון טבעוניים 
VEG PROTEIN
רק ב- 12 ש"ח ליחידה
בקניית 12 יחידות ומעלה!

 חדש! מבית Clif Bar- חטיפי חלבון ללא חלב
רק ב- 14 ש"ח ליחידה
בקניית 12 יחידות ומעלה!
 פמינוז במחיר מיוחד! 
רק ב-89 ש"ח ליחידה
בקניית 2 יחידות ומעלה!

 ג'ל אנרגיה של GU 
5.90 ש"ח בלבד
בקניית 24 יחידות ומעלה!
 כמוסות כורכומין אפקט 
רק ב- 99 ש"ח ליחידה
בקניית 3 יחידות ומעלה!
 דרושים לסניף הרצליה 
+ אחמ"ש/ית
+ קופאים/ות
נא ליצור קשר:
1-700-700-532

ילדים וטבעונות – איך דואגים לתזונה נכונה ללא בשר?

איך עוזרים לילדים לשמור על תזונה טבעונית בריאה, האם זה בריא להם ולאילו מתכונים הם לא יסרבו לעולם ?

הורים רבים לא יודעים איך להתמודד עם ילדים טבעונים או צמחונים, בין שהם עשו את הבחירה להיפטר מבשר במזון בעצמם ובין שילדיהם החליטו על כך בעוד שאר המשפחה אוכלת בשר. אם מצאתם את עצמכם במצב דומה, ערכנו עבורכם מדריך לגידול ילד טבעוני, בו תגלו את כל מה שאתם צריכים לדעת כדי לספק לילדיכם את הוויטמינים והמינרלים שדרושים להתפתחותם התקינה.

השאלה הגדולה – האם טבעונות בריאה לילדים?

התשובה הקצרה היא כן, אך זאת רק אם יש בידכם את הידע הנכון שיעזור לכם להכין לילדיכם ארוחות מזינות ללא בשר או מוצרי חלב. הבעיה הגדולה ביותר בתזונה טבעונית היא האפשרות להיווצרות חסכים מסוימים, ולכן עליכם לוודא כי ילדים טבעונים צורכים מאכלים שמכילים את החומרים הבאים:

√ חלבון: שעועית, עדשים, קינואה ואגוזים

√ סידן: חלב סויה, יוגורט סויה עשיר בסידן, דגנים עשירים בסידן, שיבולת שועל, חלב קוקוס, ירקות עם עלים ירוקים, טופו, שקדים ושעועית.

√ ברזל: שעועית, עדשים, אפונה, ברוקולי, תרד ופירות יבשים

ויטמין D: חלב סויה או תוספי מזון

ויטמין B12: דגני בוקר מועשרים, מוצרי סויה ותוספי מזון

√ סיבים: פירות וירקות, בעיקר אבוקדו, אגוזים ופירות יבשים

 3 מתכונים לילדים טבעוניים שכולם יתאהבו בהם

מי שעובר לתזונה טבעונית ולא יודע לבשל נתקל בקושי מסוים, אך למען האמת, ממש לא קשה להכין מאכלים טבעונים מעוררי תיאבון. בניגוד למה שרבים חושבים, תזונה טבעונית לא חייבת להיות לא תפלה ולא מעניינת, ואפשר להכין גם מנות בריאות, מזינות וטעימות בעזרת מרכיבים טבעונים שיחדיו יוצרים אוכל טבעוני לילדים עם טעם נהדר ולא מצריכים זמן הכנה רב. לפניכם 3 המלצות פשוטות למנות שילדיכם בטוח יאהבו לארוחת בוקר, צהריים או ערב, ושמכילים מרכיבים שחשובים לתזונה היומית של ילדיכם:

1. פרנץ' טוסט בננה

מרכיבים:

לחם פרוס

1 בננה בשלה

1/2 כוס חלב שקדים

2 כפות סירופ מייפל

2 כפות קמח

1/2 כפית תמצית וניל

1 כפית שמן

1/4 כפית אגוז מוסקט

קמצוץ מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

1. ערבבו את כל המרכיבים יחדיו בקערה, למעט השמן.

2. חממו מחבת על אש בינונית והוסיפו לה שמן.

3. הניחו פרוסת לחם בתערובת שיצרתם למשך 2 שניות, הפכו אותה ותנו לה לספוג את התערובת גם מחלקה השני למשך 2 שניות. הרימו את פרוסת הלחם, תנו לתערובת הנותרת לזלוג ממנה והניחו אותה על המחבת החם.

4. טגנו למשך 4-6 דקות מכל צד על אש נמוכה-בינונית.

5. תוכלו לצפות כל פרנץ' טוסט עם בננה מקורמלת: ערבבו יחדיו 2 בננות חתוכות, 2 כפות סוכר חום, 2 כפות חלב שקדים וקמצוץ קינמון, וחממו בסיר על אש בינונית עד שהתערובת מתעבה – כ-6 דקות – תוך כדי ערבוב.

 

2. פטוצ'יני אלפרדו עם פטריות

מרכיבים לפטריות:

1 כפית שמן זית

1/2 בצל בינוני קצוץ

7 שיני שום כתושות

220 גרם פטריות – אפשר להשתמש בכמה סוגים יחדיו

1 כף יין לבן יבש

1 כף רוטב ווסטרשייר

1/4 כפית תימין

1/4 כפית פפריקה

 

מרכיבים לאלפרדו:

250 גרם פסטה פטוצ'יני

100 גרם תפרחת כרובית

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות

2 כפות זרעי דלעת

1/4 כפית אבקת בצל

1/4 כפית אבקת שום

2 כפיות מיץ לימון

3/4 כפית מלח

1/2 כפית בזיליקום מיובש או חופן בזיליקום טרי

1 כף שמרים תזונתיים

1 כף שמן זית כתית מעולה

1 כוס מים

פלפל שחור לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

1. חממו שמן על מחבת גדולה מעל אש בינונית, הוסיפו את הבצל, השום, הפטריות והמלח ובשלו עד להזהבה. הוסיפו יין, רוטב ווסטרשייר ופפריקה ובשלו למשך חצי דקה.

2. חממו מים בסיר, הוסיפו את הפסטה ובשלו למשך 3 דקות. ערבבו את הפסטה, הוסיפו את הכרובית ותפוחי האדמה, ערבבו שוב ובשלו למשך 5-6 דקות או עד שהפסטה מוכנה.

3. סננו את הפסטה ושטפו אותה במים קרים, ולאחר מכן הפרידו בינה לבין הכרובית ותפוח האדמה והעבירו אותם למעבד מזון.

4. הוסיפו את שאר מרכיבי רוטב האלפרדו למעבד המזון, הוסיפו גם 2 כפות מהפטריות שהכנתם וערבלו את הכול עד שמתקבלת תערובת חלקה – ערבלו למשך דקה, עצרו ואז ערבלו שוב.

5. הוסיפו את הרוטב למחבת עם הפטריות ובשלו על אש בינונית עד שהתערובת מתעבה ורותחת. טעמו ותקנו תיבול אם צריך. אם הרוטב דחוס מדי, הוסיפו מעט מים או חלב שקדים. ערבבו את הפסטה עם הרוטב והגישו.

 

3. קציצות שום-קינואה-קישוא

מרכיבים:

2 כוסות קינואה מבושלת

1/4 כוס קמח אורז

1 קישוא בינוני

1/4 כפית מלח

2 גבעולי בצל ירוק חתוכים

1 כף אורגנו כתוש

2 שיני שום כתושות

2 פלפל סרנו

1 תפוח אדמה בינוני מבושל, קלוף ומעוך לפירה

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן לטיגון במחבת

 

אופן ההכנה:

1. גרדו את הקישוא לתוך קערה גדולה, הוסיפו 1/4 כפית מלח, סחטו אותו לאחר 15 דקות ושמרו את המים שיצאו ממנו.

2. ערבבו את כל המצרכים בקערה עם הקישוא. אם התערובת יבשה מדי ולא מתאחדת, הוסיפו מעט מהמים שסחטתם מהקישוא.

3. צרו קציצות קטנות מהתערובת.

4. הרתיחו שמן במחבת, וכשהוא רותח טגנו עליו את הקציצות עם רווח של 2 ס"מ ביניהן. הפכו אותן כשהן נעשות זהובות ופריכות. הגישו חם.