X
סל הקניות שלי (0)
עגלת הקניות שלכם ריקה כרגע.
X סל הקניות שלי (0)
X
סל הקניות שלי (0)
עגלת הקניות שלכם ריקה כרגע.
חדשות ועדכוניםחדשות ועדכונים

עכשיו במחיר מיוחד! 

 אבקת חלבון פאוורטק כשרה 700 גרם 
 רק ב- 79 ש"ח !!! 
  > לחץ לרכישה <  

 

 חטיפי החלבון 
 הטעימים ביותר 
 מבית אופטימום 
 כבר כאן! 

 חטיפי זון!
רק ב- 10.5 ש"ח ליחידה
בקניית 12 יחידות ומעלה!

 אבקת קוויאר קולגן 
 חזרה למלאי!!! 

רק ב-299 ש"ח ליחידה!
 חדש! חטיפי חלבון טבעוניים 
VEG PROTEIN
רק ב- 12 ש"ח ליחידה
בקניית 12 יחידות ומעלה!

 חדש! מבית Clif Bar- חטיפי חלבון ללא חלב
רק ב- 14 ש"ח ליחידה
בקניית 12 יחידות ומעלה!
 פמינוז במחיר מיוחד! 
רק ב-89 ש"ח ליחידה
בקניית 2 יחידות ומעלה!

 ג'ל אנרגיה של GU 
5.90 ש"ח בלבד
בקניית 24 יחידות ומעלה!
 כמוסות כורכומין אפקט 
רק ב- 99 ש"ח ליחידה
בקניית 3 יחידות ומעלה!
 דרושים לסניף הרצליה 
+ אחמ"ש/ית
+ קופאים/ות
נא ליצור קשר:
1-700-700-532


הכירו את מולקולת החיים – כלורופיל

חומרים רבים המצויים במזון שלנו, מועילים לגופנו ועוזרים לנו לשמור על בריאותנו. תורת ה"ארוחה לפי צבעים" הידועה, דוגלת בכך שכל יום נדאג לאכול ירקות מכל חמשת הצבעים: אדום, כתום, ירוק, לבן וסגול. מה עומד מאחורי ירקות בחמשת הצבעים ? בכל ירק בצבע שונה, יש חומרים אחרים שנחוצים לגופנו, אך בירקות הירוקים יש רכיב חשוב וחיוני במיוחד לחיים טובים ובריאים שלא כולם מכירים והוא - הכלורופיל.

רבים טועים לחשוב שההמוגלובין והברזל הם המרכיבים החשובים ביותר למניעת אנמיה בגוף, אך לא מודעים לקשר ההדוק שקיים גם בין כלורופיל ואנמיה. אם הבריאות שלכם חשובה לכם, ובייחוד אם אתם סובלים מאנמיה, יתכן שתגלו שהרכיב שהיה חסר לכם כל הזמן הזה הוא הכלורופיל. במאמר זה נכיר את אותו צבען חיוני, נלמד כיצד בדיוק הוא מסייע לגופנו ומה הדרכים המומלצות והיעילות ביותר לצריכתו.

 

מה זה כלורופיל?

הכלורופיל הוא פיגמנט שמצוי בעיקר בצמחים, אצות וסוגים שונים של חיידקים, והוא זה שעוזר להם לבצע את תהליך הפוטוסינתזה. כלורופיל בגוף האדם לעומת זאת משחק תפקיד שונה, וזאת משום שהוא דומה מאוד למולקולות Heme, שאותן ניתן למצוא בתאי הדם האדומים – ההמוגלובין. הכלורופיל הוא בעצם מה שמקנה לדם את צבעו האדום, והוא עוזר להוביל חמצן לתאי הגוף.

בתעשיית המזון משתמשים בכלורופיל כדי לספק למזון צבע ירוק, כשסימונו הוא E140, ונעשה בו גם שימוש בתעשיית הקוסמטיקה, כשתמצאו אותו בעיקר במוצרים לחיזוק העור והשיער. עם זאת, הדרך היעילה ביותר לצרוך את הכלורופיל היא דרך מזונות שמכילים אותו באופן טבעי.

 

5 היתרונות הבריאותיים שהכלורופיל מספק לגוף האדם

לפיגמנט כלורופיל סגולות רבות, שכן הוא משמש כאחד המרכיבים הבסיסיים והעיקריים ביצירת חיים אצל צמחים. כל מה שטוב לטבע טוב גם לגוף האדם, ולכן הכלורופיל מספק גם לנו שלל יתרונות חשובים. לפניכם 5 העיקריים שבניהם:

1. מונע גידולים סרטניים

הכלורופיל מגן על כל הגוף מפני חומרים מסרטנים, כמו רעלנים שמצויים בבשר מבושל הנכנסים לגוף עם צריכתו, או זיהום אוויר שפוגע בגוף דרך תהליך הנשימה. כלורופיל עוצר את תהליך חילוף החומרים של כימיקלים מזיקים בגוף אשר גורמים נזק לדנ"א, והוא נמצא במחקרים כמועיל מאוד למניעת גידולים סרטניים.

2. מנקה את הגוף ממתכות כבדות מסוכנות

יש לפיגמנט כלורופיל מבנה כימי שעוזר לו להפריד מתכות כבדות מהדם ולסלק אותן מהגוף, כמו למשל כספית, שמצויה בטונה מפחיות שימורים. הימצאות של כספית בגוף עלולה לגרום לנזק מוחי, משום שהוא נוטה להצטבר במוח, וביכולתו לפגוע גם במערכת השתן, מערכת העיכול ומערכת הנשימה.

3. מחזק את המערכת החיסונית

כלורופיל הוא אמנם לא אנטיספטי, כך שאין ביכולתו לטפל בזיהומים קיימים, אך הוא בהחלט עוזר לחזק את תאי הגוף והופך אותם לעמידים יותר בפני זיהומים אפשריים. על כן צריכת כלורופיל באופן קבוע עוזרת לחזק את מערכת החיסון.

4. מונע ריח רע מהפה

כשצורכים כלורופיל בצורה נוזלית הוא עוזר למנוע ריח רע מהפה ב-2 דרכים; האחת היא חיזוק מערכת העיכול ושיפור תפקודה, כשמערכת עיכול שאינה עובדת טוב היא הסיבה העיקרית לריח רע מהפה; השנייה היא פשוט טעמו שלא רק מונע ריח רע בפה, אלא גם יוצר ריח נעים יותר. אם אתם שואלים את עצמכם איפה קונים כלורופיל, תשמחו לשמוע שהוא קיים בחנויות הטבע, ועבור יתרון זה העדיפו לרכוש משקה כלורופיל בטעם מנטה.

5. משפר את ספיגת המגנזיום בתאי הגוף

מגנזיום חשוב למניעת אנמיה לא פחות מברזל, והכלורופיל עוזר להעביר אותו ברחבי הגוף אל עבר התאים ביעילות רבה יותר מאשר המוגלובין. מגנזיום עוזר גם למנוע לחץ דם גבוה, מחלות לב, אוסטאופורוזיס, סוכרת, הפרעות עיכול ומיגרנות.

 

איך צורכים כלורופיל בתזונה?

את הכלורופיל ניתן לצרוך בעזרת תוספי תזונה, כמו משקה כלורופיל בעל טעם המנטה העדין וממנו מומלץ לשתות מדי יום. עם זאת, ניתן למצוא גם כלורופיל במזון טבעי, למשל:

  • ירקות ירוקים כמו אפונה, אספרגוס, ברוקולי, ענבים וסלרי
  • ירקות עם עלים כהים, כמו תרד, קייל או סלק עלים
  • עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, שמיר וכוסברה
  • אצות ים
  • עשב חיטה
  • תה מאצ'ה