X
סל הקניות שלי (0)
עגלת הקניות שלכם ריקה כרגע.
X סל הקניות שלי (0)
X
סל הקניות שלי (0)
עגלת הקניות שלכם ריקה כרגע.
חדשות ועדכוניםחדשות ועדכונים

עכשיו במחיר מיוחד! 

 אבקת חלבון פאוורטק כשרה 700 גרם 
 רק ב- 79 ש"ח !!! 
  > לחץ לרכישה <  

 

 חטיפי החלבון 
 הטעימים ביותר 
 מבית אופטימום 
 כבר כאן! 

 חטיפי זון!
רק ב- 10.5 ש"ח ליחידה
בקניית 12 יחידות ומעלה!

 אבקת קוויאר קולגן 
 חזרה למלאי!!! 

רק ב-299 ש"ח ליחידה!
 חדש! חטיפי חלבון טבעוניים 
VEG PROTEIN
רק ב- 12 ש"ח ליחידה
בקניית 12 יחידות ומעלה!

 חדש! מבית Clif Bar- חטיפי חלבון ללא חלב
רק ב- 14 ש"ח ליחידה
בקניית 12 יחידות ומעלה!
 פמינוז במחיר מיוחד! 
רק ב-89 ש"ח ליחידה
בקניית 2 יחידות ומעלה!

 ג'ל אנרגיה של GU 
5.90 ש"ח בלבד
בקניית 24 יחידות ומעלה!
 כמוסות כורכומין אפקט 
רק ב- 99 ש"ח ליחידה
בקניית 3 יחידות ומעלה!
 דרושים לסניף הרצליה 
+ אחמ"ש/ית
+ קופאים/ות
נא ליצור קשר:
1-700-700-532


מה אוכלים אחרי פעילות גופנית? המתכונים המושלמים לאחרי אימון

מה אוכלים אחרי אימוני אירובי, קרדיו, חיטוב, מסה, שחייה וריצה ואחרי אימונים ליליים?
 

כל מי שמתאמן בחדר כושר רוצה לוודא שהאימון שלו יהיה אפקטיבי ככל הניתן, אך לשם כך צריך לדעת אחרי אימון כושר מה לאכול. לפניכם כל המידע שעליכם להכיר בנושא, יחד עם 2 מתכונים שתרצו לנסות כבר אחרי האימון הקרוב.

מה לאכול אחרי אימון אירובי וקרדיו?

בין שעשיתם ספיניניג ובין שרקדתם זומבה במשך שעה שלמה, הגוף שלכם עבר אימון אינטנסיבי ששרף הרבה קלוריות, והוא ממשיך לשרוף קלוריות גם אחריו, וכעת עליכם להחזיר לו קצת פחמימות וחלבונים שחסרים לו. היחס בין הפחמימות לחלבונים צריך להיות 3:1 לטובת הפחמימות, כשהחלבונים יעזרו לבנות את השרירים והפחמימות ימלאו את מאגרי הגליקוגן שבהם.

המזונות המומלצים הם:

√ שייק חלבון עם בננה

√ יוגורט יווני עם פירות יער

√ טונה עם לחם מחיטה מלאה

מה לאכול אחרי אימון חיטוב כדי לא להשמין?

למרות שמטרת האימון היא להשיל קלוריות ולחטב את הגוף, חשוב מאוד לאכול אחריו ולמעשה מדובר באחת הארוחות החשובות ביותר עבור מי שעוסק בחיטוב הגוף, פרט לארוחת הבוקר כמובן. אז מה לאכול אחרי אימון בטן או אימון מחטב? המאכל המומלץ ביותר הוא יוגורט יווני עם פירות יער. חשוב שזה יהיה יוגורט יווני, משום שבו יש פי 2 יותר חלבון מאשר ביוגורט רגיל, וצריך לשלב אותו עם פירות יער, שעוזרים להילחם נגד כאבים בשרירים.

מה לאכול אחרי אימון מסה להגברת אפקטיביות?

כשמתאמנים בשביל להגדיל את מסת הגוף, הארוחה שאחרי האימון היא חשובה לא פחות מהאימון עצמו. תפריט לארוחה אחרי אימון של מתאמני מסה צריך לכלול חלבון, פחמימות ושומן; החלבון עוזר לתקן ולבנות את השרירים, הפחמימות עוזרות בהחלמה של הגוף כולו והשומן מאט את ספיגת החומרים בגוף מבלי להפחית את היעילות שלהם. אז מה בדיוק מומלץ לאכול? הנה פירוט של כל המזונות שתוכלו לשלב ביניהם:

√ פחמימות: בטטה, קינואה, פירות (אננס, פירות יער, בננה, קיווי), אורז, שיבולת שועל, תפוחי אדמה, פסטהוירקות עם עלים ירוקים

√ חלבונים: שייק חלבון, ביצים, יוגורט יווני, גבינת קוטג', סלמון, עוף וטונה

√ שומן: אבוקדו, אגוזיםוחמאת אגוזים

מה לאכול אחרי אימון שחייה או ריצה?

מתאמנים בשחייה מוציאים הרבה מאוד אנרגיה, לא פחות ממי שמתאמן בריצה, ועבור שני סוגי המתאמנים האלה יש צורך להחזיר לגוף כמה שיותר פחמימות. למעשה, הם צריכים אפילו יותר פחמימות ממפתחי גוף, אך כמובן - תפריט אחרי אימון של שחיינים צריך לכלול גם חלבונים.

ההמלצה היא לצרוך חלבון רזה, למשל עוף, הודו או דג, יחד עם אורז חום או בטטה. תוכלו לאכול גם פירות טריים, שיספקו לגופכם לא מעט ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. אם המטרה שלכם בשחייה היא גם לרדת במשקל, בחרו במזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך.

מה לאכול אחרי אימון לילה או ערב כדי לישון טוב?

אם כבר אכלתם ארוחת ערב באותו היום ואחריה ביצעתם אימון גופני, מומלץ שתאכלו חטיף קל במהלך 15 הדקות שלאחר האימון. החטיף הזה צריך לכלול פחמימות וחלבון, ויכול להיות טוסט מלחם מלא עם חמאת בוטנים או אפילו פיתה מקמח מלא עם חומוס. אם אתם לא רעבים, תוכלו להסתפק בשייק חלבון, אותו יש לצרוך עד חצי שעה מסוף האימון. הוסיפו לשייק חצי בננה וזה יהיה מספיק כדי להחדיר לגופכם את החומרים שהוא זקוק להם.

2 מתכונים לאוכל אחרי אימון שכדאי לנסות

כדי שתוכלו לקבל השראה למנות מעוררות תיאבון שאפשר לצרוך אחרי האימון, ריכזנו עבורכם 2 מתכונים, אחד שמתאים לאוכלי בשר והשני לטבעונים.

1. כרעיים עם בטטה, תירס וקייל

המנה הזו יכולה להיות מושלמת גם לאחרי אימון ואפילו כארוחת ערב מזינה לכל המשפחה.

מצרכים:

4 כרעיים עוף

1 בטטה מקולפת וחתוכה לקוביות

1 כוס תירס

2 כוסות קייל קצוץ

1 בצל קצוץ

2 כפות שמן זית

תרסיס שמן

¼ כוס יין לבן

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

1. חממו תנור מראש ל-180 מעלות ושמנו תבנית אפייה עם תרסיס השמן.

2. תבלו את הכרעיים מכל צדיהם במלח ופלפל, וחממו במחבת בינונית את שמן הזית. הוסיפו למחבת את הכרעיים וטגנו אותם משני הצדדים עד שהם מזהיבים וקריספיים– הם לא יהיו מבושלים עד הסוף וזה בסדר, מאחר שהבישול יימשך בתנור. הוציאו את הכרעיים מהמחבת והניחו בצד.

3. סננו מעט את השמן מהמחבת כך שתישאר בו בערך כף שמן, הוסיפו בצל וטגנו עד שהוא הופך לשקוף. הוסיפו את הבטטה וטגנו למשך כמה דקות נוספות, עד שהיא משחימה. לאחר מכן הוסיפו את התירס וטגנו למשך מספר דקות, הוסיפו את הקייל והקפיצו את הכול למשך כמה דקות, ולבסוף תבלו עם יין, מלח ופלפל.

4. הוסיפו את הירקות המבושלים לתבנית האפייה, הניחו עליהם את העוף ואפו בתנור למשך 30 דקות, או עד שהעוף מבושל מספיק והבטטה מתרככת.

2. נודלס סובה עם פטריות, ברוקולי וטריאקי

המנה הזו מושלמת למי שנמנע מאכילת בשר, ואפילו מי שאינו טבעוני ירצה לאכול אותה. המתכון אולי נראה ארוך ומסובך, אך אנחנו מבטיחים שהוא פשוט מאוד גם למי שלא מתמצא בבישולים.

מצרכים לפטריות:

675 גרם פטריות שמפניון

1 כף שמן צמחי

1 כף חומץ אורז

2 כפות דבש

2 כפות רוטב תמרי או רוטב סויה

1 כפית ג'ינג'ר מגורד

מצרכים לנודלס:

1 חבילה של נודלס סובה

1 כף שמן זית

2 שיני שום כתושות

½ בצל שאלוט חתוך

2 חופנים של ברוקולי (אם הגזעים עבים, חתכו אותם לחצי)

5 גבעולי קייל

מצרכים לרוטב:

¼ כוס רוטב תמרי או רוטב סויה

2 כפות שמן זית

מיץ מלימון 1

1 כף שמן שומשום קלוי

1 כף דבש

1 כפית רוטב סריראצ'ה

1 כפית ג'ינג'ר מגורד

מצרכים לקישוט:

זרעי שומשום

בצל ירוק קצוץ

פלפל חריף קצוץ

הוראות הכנה:

1. חממו תנור מראש ל-220 מעלות ושימו נייר אפייה על תבנית אפייה.

2. חתכו את הגזע מהפטריות וחתכו כל פטריה לחצי – הניחו אותן בקערה גדולה.

3. ערבבו בקערה נפרדת את שאר מצרכי הפטריות והעבירו את התערובת אל קערת הפטריות – ערבבו עד שהפטריות מכוסות כמו שצריך.

4. העבירו את הפטריות לתבנית האפייה ואפו אותן למשך 15 דקות. לאחר מכן ערבבו אותן מעט כדי שייאפו באופן שווה מכל הצדדים ואפו שוב למשך 15 דקות.

5. בינתיים בשלו את הנודלס לפי ההוראות שעל האריזה, וחממו מחבת גדולה עם שמן הזית על אש בינונית.

6. הוסיפו למחבת את השום והשאלוט וטגנו למשך דקה. לאחר מכן הוסיפו את הברוקולי, הקייל ומלח ופלפל לפי הטעם, וטגנו עד שהם מתרככים – כ-5 דקות.

7. בזמן שהירקות והנודלס מתבשלים ,ערבבו יחדיו את מרכיבי הרוטב בקערה.

8. הוסיפו את הנודלס המבושלים למחבת עם הברוקולי והקייל, הוסיפו את הרוטב וערבבו עד שכל המרכיבים מצופים בו באופן שווה.

9. העבירו מנה של נודלס וירקות לקערה, שימו עליהם מהפטריות הצלויות, קשטו עם שומשום, פלפל חריף ובצל ירוק ואכלו בהנאה.