X
סל הקניות שלי (0)
עגלת הקניות שלכם ריקה כרגע.
X סל הקניות שלי (0)
X
סל הקניות שלי (0)
עגלת הקניות שלכם ריקה כרגע.
חדשות ועדכוניםחדשות ועדכונים

עכשיו במחיר מיוחד! 

 חטיפי החלבון 
 הטעימים ביותר 
 מבית אופטימום 
 כבר כאן! 

 חטיפי זון!
רק ב- 10.5 ש"ח ליחידה
בקניית 12 יחידות ומעלה!

 אבקת קוויאר קולגן 
 חזרה למלאי!!! 

רק ב-299 ש"ח ליחידה!
 חדש! חטיפי חלבון טבעוניים 
VEG PROTEIN
רק ב- 12 ש"ח ליחידה
בקניית 12 יחידות ומעלה!

 חדש! מבית Clif Bar- חטיפי חלבון ללא חלב
רק ב- 14 ש"ח ליחידה
בקניית 12 יחידות ומעלה!
 פמינוז במחיר מיוחד! 
רק ב-89 ש"ח ליחידה
בקניית 2 יחידות ומעלה!

 ג'ל אנרגיה של GU 
5.90 ש"ח בלבד
בקניית 24 יחידות ומעלה!
 כמוסות כורכומין אפקט 
רק ב- 99 ש"ח ליחידה
בקניית 3 יחידות ומעלה!
 דרושים לסניף הרצליה 
+ אחמ"ש/ית
+ קופאים/ות
נא ליצור קשר:
1-700-700-532

מהו כורכום?

הכורכום (בלועזית: Curcuma longa או Turmeric) הינו צמח ממשפחת הזנגביליים, בעל שורש מעובה ודמוי פקעת. שורש זה בעל צבע צהוב-כתום, הנובע מפיגמנטים שונים ומרכיב הנקרא כורכומין. שורש הכורכום משמש כתבלין, בעיקר בצורת אבקה. הכורכום נמצא במגוון תערובות תבלינים, כגון קארי וחווייג'. שורש הכורכום עשיר בוויטמינים שונים כגון: ויטמין C, ויטמין 6B וניאצין, וכן בבטא-קרוטן, ברזל, אשלגן, מגנזיום ועוד מגוון רכיבים תזונתיים חשובים.

כורכום - יתרונות בריאותיים:

מעבר לשימוש בכורכום כתבלין, יש לו סגולות בריאותיות רבות, והוא משמש במשך מאות שנים ברפואה הטבעית והמסורתית. השימוש בו לצורכי מרפא התחיל מדרום אסיה, ובמיוחד מהודו ומסין. הרכיבים הפעילים בשורש הכורכום נקראים כורכומינואידים, כאשר המוכר ביותר והנחקר ביותר הינו הכורכומין, שהינו פוליפנול בעל צבע צהוב. מייחסים לכורכום תועלות בריאותיות רבות, כאשר העיקריות שבהן הן: נוגד חימצון, נוגד דלקת, בעיקר דלקות מפרקים ודלקות שרירים וגידים, אנטי סרטני, מסייע לבעיות עיכול שונות, מסייע למניעת אלצהיימר וכן מסייע לשמירה על בריאות הלב וכלי הדם. את הכורכום ניתן לצרוך כתוסף תזונה, בו הרכיבים הפעילים נמצאים בריכוז גבוה בהרבה מאשר בשורש עצמו. תוספי התזונה מגיעים בתמציות המאפשרות שתיית כורכום

 

כורכומין - מחקרים:

הכורכומין שבשורש הכורכום הינו אחד הרכיבים הצמחיים הנחקר ביותר, וחוקרים רבים מנסים לאשש את הסגולות המיוחסות לו זה מכבר ברפואה הטבעית. אחד המחקרים שנעשו על הכורכומין בוצע בבי"ח שיבא תל השומר, ומצא כי נטילת כורכומין מסייעת בהפחתת התסמינים של מחלת קוליטיס כיבית. מחקרים רבים נוספים בחנו את ההשפעות האנטי דלקתיות של הכורכום, ובמיוחד של הכורכומין, בהקשר של דלקות כרוניות שונות. דבר חשוב נוסף שעולה מן המחקרים וכן מעבודות שונות שסקרו מספר גדול של מחקרים, הינו כי הכורכום בטוח לשימוש וללא תופעות לוואי משמעתיות, בשימוש באנשים בריאים ובמינונים המומלצים.

 

כורכום - מינון מומלץ:

המינונים בהם משתמשים בכורכום כתוסף תזונה משתנים בהתאם לטיפול המבוקש, וכן בהתאם לדרך השימוש (מיצוי נוזלי / צמח מיובש וכו'). בדרך כלל המינון ינוע סביב 1-8 גרם תמצית יבשה המכילה 95% כורכומין. בצמח היבש ניתן להשתמש עד 30 גרם ליום. בכל מקרה לפני שתיית כורכום בתמצית או נטילת כדורים של כורכום, רצוי להיוועץ באיש מקצוע בהתאם למצב הבריאותי, וכן ליידע את הרופא המטפל בדבר נטילת התוסף של כורכום.

 

כרכום - אזהרות והתוויות נגד:

לאנשים אשר נוטלים נוגדי קרישה ומדללי דם, מומלץ להיזהר בשימוש בתוספי כורכום ולהיוועץ ברופא בטרם השימוש. כמו כן, לאנשים הסובלים מבעיות לחסימות בדרכי המרה מומלץ להימנע משימוש בכורכום כתוסף, וכן לגבי הריון- קיימת אזהרת שימוש בכורכום בזמן ההריון, וגם כאן מומלץ להיוועץ באיש מקצוע.